Jätkänkynttilärauta

24,90 

Kestävä, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea toimiva rauta jätkänkynttilöiden ja retkinuotion tekoon. Tämä tuote kirvoittaa kroonisesta puhumattomuudesta kärsivän härmäläisimmänkin yksilön ylitsevuotaviin kehuihin, sillä kukapa meistä ei haluaisi päästä elämässä helpommalla?

Onko mitään pahempaa kuin värjötellä nälkäisenä hyytävässä kylmyydessä odottamassa nuotion syttymistä? Varmasti, mutta ei edellä mainittukaan hauskaa ole. Perinteisen nuotion sijaan maastossa kannattaakin mahdollisuuksien mukaan suosia nopeasti syttyvää jätkänkynttilää, jonka aloittelijakin valjastaa helposti käyttöönsä Hoyla Tools raudan avulla.

Homma toimii varsin yksinkertaisesti – tarvitset vain tämän raudan, neljä klapia, sytyttimen ja minkä tahansa käden ulottuvilla lojuvan lyöntivälineen, oli se sitten vasara, kivi, retkikirves tai toinen klapi.

Aseta klapit pystyasentoon jätkänkynttilän tavoin ja iske rauta niihin kiinni. Rauta yhdistää klapit tukevasti toisiinsa ja pitää ne pystyssä. Klapien sytyttämisessä voi käyttää apuna sytytyspalaa tai tuohta, mutta kuivat puut usein roihahtavat liekkeihin yhtä vaivattomasti kuin ne olisi uitettu bensassa. Jätkänkynttilässä puut palavat vertikaalisessa asennossa, jolloin ne myös syttyvät paremmin.

Ja sitten olikin jo valmista! Enää ei tarvitse odotella kuukausikaupalla pölkkyjen piinaavan hidasta kuivumista, sillä jätkänkynttilät syntyvät tämän raudan avulla puuvajan kuivista klapeista. 

Pihalla poltettavien jätkänkynttilöiden lisäksi rauta sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, ja sen päällä valmistuvat makkarat, nokipannukahvit ja muut keitokset käden käänteessä. 

Rauta on tällä hetkellä saatavilla pihamallina. Tyylikkään mustasta raudasta valmistetun neljän raudan avulla avulla loihdit kaksin kappalein kadehdittavan komeita jätkänkynttilöitä pihalla poltettavaksi.

Myöhemmin valikoima täydentyy myös retkimallilla. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun retkimallin pakkaukseen sisältyy pikakiinnitettävät raudat yhtä nuotiota varten, suojapussi sekä kaksi metallisesta langasta taivutettua makkaran pidikettä, jotka voi kiinnittää (lähes) mihin tahansa maassa lojuvaan risuun paiston helpottamiseksi. Pidikkeiden avulla makkarat paistuvat jätkänkynttilässä lähes heti sytyttämisen jälkeen ilman, että ne käristyvät karrelle. Bon appétit!  

Retkimalli on maastossa aivan lyömätön, sillä enää mukana ei tarvitse raahata muiden kantamusten lisäksi isoa kasaa polttopuita tai huolehtia nuotiopaikkojen varustelusta. Lisäksi pienikokoinen rauta on helppo kuljettaa mukana, ja suojapussi suojaa kantamuksia noelta ja muulta epämääräiseltä lialta.

Tuotetunnus (SKU): A015 Osasto:
© 2021 Hoyla